top of page

Proč říct NE! druhotnému softwaru


Narazili jste na výhodnou nabídku softwaru, ale něco se vám nezdá? Na internetu dnes najdete spousty produktů, jejichž ceny jsou výrazně nižší než ty od oficiálního výrobce. Přestože zní možnost ušetřených financí více než lákavě, většinou se nám v hlavě ozve výstražný signál. Proč bychom jej měli poslechnout?


Vytvořeno pomocí Microsoft AI - Microsoft Designer

Nabídky softwaru za velmi nízkou cenu mají zpravidla jednu společnou vlastnost. Jsou příliš dobré na to, aby byly pravdivé. Vyšší cena originálního produktu je totiž dána kvalitním vývojem i následnou podporou, která je k němu řadu let poskytována. Aby vám výrobce mohl tyto aspekty garantovat, není v jeho možnostech ceny produktů výrazně snižovat na úkor kvality. Proto byste u podezřele výhodných nabídek měli být na pozoru.


Oficiální distribuce zaručuje bezpečnost

Nelegitimní software často napáchá více škody než užitku. Jeho využívání může způsobit bezpečnostní i právní potíže. Vzniká riziko, že vaše systémy budou infikovány malwarem a ohrozí citlivá uživatelská data. Zakoupením legitimního softwaru skrze oficiální distribuci tyto problémy nehrozí. Originální produkt od výrobce přináší jistotu, že v něm nejsou cizí data, která by mohla zapříčinit krádež informací.


Máte pochybnosti o legálnosti softwaru?

Zaměřte se na to, jestli nebylo balení narušeno. U elektronických licencí si dejte pozor, odkud se stahují. Pokud si přesto nejste licencí jisti, nejjednodušším řešením je ověřit ji přes autorizovaného distributora Microsoft produktů či Microsoft podporu support.microsoft.com.


Nejčastější otázky při nákupu legálního softwaru:


Jak poznám, jestli je kupovaný software legální?

Nakupujte od renovovaných obchodníků, pozor také dejte na příliš výhodné ceny. Hledejte známky legálního softwaru, jako je například štítek GML (Genuine Microsoft Label).

Legální software je příliš drahý, jak najít levnější cestu?

Nejsou na online aukcích výhodnější a levnější nabídky?

Nelegální software, proč je špatný?





Více informací o druhotném softwaru:


Licenční školení Windows
.pdf
Stáhnout PDF • 1.70MB

Windows 11 Right Licensing Letter CZ
.pdf
Stáhnout PDF • 198KB

37 zobrazení
bottom of page